Oxygen Chrome

8 Temmuz 2012 Pazar

Kingdom Rush


Krallığınızı koruyun!

Kingdom Rush. Bir tower defence oyunu. Fakat bilinenin, alışılagelmişin ötesinde bir tower defence oyunu. Tamamen strateji odaklı Kingdom Rush'ta her hangi bir flash oyunda barınamayacak kadar detay saklı. Her level da yeni harita, farklı zorluk seçenekleri ve yeni düşmanlar(enemy) ile türevlerinden çok farklı bir izlenim bırakıyor.

Oyunda dört ana tower var: Archer towers(okçu kulesi), Mages towers(büyücü kulesi), Barracks(baraka) and Artillery(topçu kulesi). Her bölümde bu kuleleri upgrade edebilme özelliği de geliyor. Biraz level atlayınca karşınıza birden çok upgrade edebilme özelliği de çıkabiliyor. Hem oynadığınız bölüm hem de karşılaştığınız düşmanlar söz konusu olunca iyi bir strateji yürütmeniz gerek. 


Düşmanlar ve Kahramanlar

Oyun içeriğinde otuzdan fazla düşman çeşidiyle savaşıyoruz. Bunlar arasında goblinler, orclar, shamanlar, ogreler dışında juggernaut gibi devasa yaratıklarda var. Epey zor olduğunu da belirtmekte fayda var. Her düşmana farklı bir tower etki ediyor -daha doğrusu işini bitiriyor. Tüm towerlar düşman ayrımı gözetmeksizin saldırıyor fakat bu noktada tower özellikleri ve menzilleri ön plana çıkıyor. 

Ayrıca çok özel ve güzel kahramanlarda mevcut. Örneğin Sylvan Elf bunlardan biri. Hem kılıç kullanabilme hem de ok atabilme özelliklerine sahip. Daha ne olsun! Ayrıca rogue tarzı askerlerimizde mevcut. Bunlar her hangi bir kuleye ait değiller. Nereye yerleştirirseniz orada savaşırlar. Güçlü bir rakiple karşılaştıklarında anında yok olurlar, bu da onların dezavantajları.



Bilgi Güçtür!

Evet, oyunu kavramak adına temelinde bunun yattığını düşünmekteyim: Bilgi. Çünkü düşmanları tanıyabilmek ve onlara karşı savaşı kazanabilmek için hayati önem taşıyor bilgi. Battle esnasında Tip&Hints adlı bir olguyla karşılaşabiliyoruz. Bunlar bize ufak ipuçları sağlıyor. Fakat asıl bilgi Ansiklopedi'de yatıyor. Dört ana kategoride(Towers, Enemies, Tip&Hints, Strategy Guide) bize tüm bildiklerini aktarıyor. Oldukça faydalı olduğunu da söylemeden geçmemek lazım.

Kısacası; bir flash oyun olmasına rağmen güzel grafikleri, harika haritası ve özel stratejileri ile Kingdom Rush gerçekten oynamaya değer bir oyun.

Yapımcı: Ironhide Game Studio
Resmi Web Sitesi: Kingdom Rush

0 Yorum:

Yorum Gönder