Oxygen Chrome

6 Eylül 2011 Salı

Eoldynn Hakkında


2010 yılında üzerinde çalışmalara başladığım Eoldynn Diyarı'nı askıya almak mecburiyetindeyim. Şu ana kadar diyar hakkında dört bölüm ve Eoldynn haritası yayınlandı. Bölümlerde bazı eksiklikler olduğu görüşündeyim. Bu eksikliklere örnek verecek olursak, Asiller'in yaratılışının ayrıntısız oluşu, Büyük Felaket üzerinde fazla durulmaması gibi.

Aynı zamanda askıya alınma sebeplerinden birisi de mevcut haritanın haricinde, kıtanın arkasında kalan başka bir kıtanın daha harita projesi var. Ayrıca, elf, ork gibi klasik fantastik ırkların dışında kendi tasarladığım ırklar olacak. Elflerin olmaması cücelerin de olmadığı anlamına gelmez tabii. Belki elfler de olabilir, her şeyi zaman gösterecek.

Irkların, diyara yayılış ve dağılış süreçleri, dağılış nedenleri; ataları ve soyları; gittikleri bölgenin coğrafi yapısı, iklimi, bitki örtüsü; halkların kültürleri, günlük yaşamları, uğraşıları aynı zamanda bilim ve teknolojinin takibi gibi birçok bilgi ile birlikte evrende genişleyecek. Bir de Eol takvimi ve kronoloji ile gerçekleşmiş önemli olayların yer aldığı bir plan daha oluşturulmalı. Takvim örneği şu şekilde olabilir:

Eol Zamanı(E.Z.) 0: Eoldynn yaratılma sürecine girer ve Eol Zamanı başlar.
Eol Zamanı(E.Z.) 122: Yer sarsıntıları ırk tohumları üzerinde büyük hasarlara yol açar.
...

Özet şu: Eoldynn adeta farklı bir boyut olacak. Yepyeni bir evren ve üzerinde yaşayan minik canlı formları.

Şimdilik askıya aldığım fakat kesinlikle yarım bırakamayacağım bir destan.

Ek: Eoldynn Haritası

0 Yorum:

Yorum Gönder