Oxygen Chrome

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Shank

Not: Oyundaki şiddet unsurlarını kesinlikle tasvip etmediğim gibi, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu da belirtmeliyim. 


Çoğu nostalji oyununun kurgusudur bir kızın kaçırılması ve onun peşinden giderek bin türlü badire atlatan erkeğin öyküsü. Eskilerin en iyi oyunlarından Mario’da ki ana karakterimizin, Prensesi kurtarmak için girdiği maceralar, bu kurgunun en belirgin örneği sayılabilir. Burada ele alacağımız oyunda hikâyesini bu kurgudan alıyor.


Oyunun ana karakteri, aynı zamanda oyuna adını veren Shank’in kız arkadaşının Butcher tarafından kaçırılmasıyla Meksikalı dostumuz tam anlamıyla bir deliye döner. Sinirinden ve intikam hırsından artık gözü dönmüştür. Butcher’ın izini sürmek ve intikamını almak için ilk uğrayacağı adres bir bardır. Bara girdiği andan itibaren düşmanlarıyla karşı karşıya gelir ve dövüş şöleni başlar. Kısa sürede etraf kan gölüne döner -ki her bölümde kanefekti bolca mevcut- Kısacası, Desperado’da ki Antonio Banderas, Shank hâline bürünüyor. İşte asi Meksikalı dostumuz Shank’in hikâyesi bu şekilde başlıyor.

Şimdi gelelim dehşet saçan silahlara. Farklı kategorilere ait birçok silahı kullanabiliyoruz. Bıçaktan tutunda katanaya, elektrikli testereden miniguna elimizde bulunan yahut düşmanlardan ele geçirdiğimiz her türlü silahı kullanabilme yeteneğine sahibiz. Tabii düşmanların ağzına tıktığımız el bombalarını da atlamamak gerek. Ardı ardına kullandığımız silahlar, şiddetin seviyesini arttırıyor. Her ne kadar şiddet ve kan efekti bolca kullanılmış olsa da parçalanmış vücutlar görmek nadir yaşadığımız bir olay.

Bölümler oldukça zevkli geçiyor. Görsele yansıtılan muhteşem aksiyon sahneleri oyuncuyu adeta yerinden sıçratacak nitelikte. Fakat bir süre sonra aynı hareketlere doyan oyuncunun sıkılması da söz konusu. Bu sorunu gidermek için farklı tuş kombinasyonları geliştirmeniz gerekiyor. Tuş kombinasyonları birbirinden farklı komboları sağlıyor. Oyuncunun oyundan zevk alması içinde bu hareketleri kesinlikle denemesi gerekiyor.

Tek kişilik modu her ne kadar kısa sayılsa da online desteği olmayan co-op modu, tanıdık bir arkadaşımızla aynı hikâyeyi ortak olarak oynamamıza olanak sağlıyor. Oyun Normal veya Hard zorluk seviyesinde oynanabiliyor. Oyunda belli bir can sisteminin olmadığını da belirtmekte fayda var. Yani üç beş defa öldükten sonra ‘Game Over’ olmuyor.

Beğenilen noktaları: Görsellik, vahşi dövüş sahneleri, göz alıcı 2D grafik işlemesi, nostalji oyun yapısı, co-op modu.

Beğenilmeyen noktaları: Dövüş sisteminin tekrarlayan yapısı, fon müziklerinin bir süre sonra oyuncuyu sıkması, co-op modunun online desteğinin bulunmaması.

Yapımcı: Klein Entertainment
Yayıncı: EA Games
Oyunun Çıkış Tarihi: Ağustos 2010
Platformlar: PlayStation 3, Xbox 360, PC
Ekran Görüntüleri:


Gözünüzü kırpmayı unutmayın! :)

Gilderoy

2 Yorum:

mit dedi ki...

Shank'i vakti zamanında severek oynamıştım. Tek kişilik modu kadar farklı bir hikaye sunan, daha açık olmak ferekirse tek kişilik senaryo öncesi olayları anlatan, co-op modunu kardeşimle oynamak da oldukça keyifliydi.

Bugra dedi ki...

Oynadım, hala severek oynuyorum. Platform oyunlarının geldiği son nokta bu oyun. Görseller, senaryo çok güzel ama keşke biraz daha uzun olsaydı. Yorumun için çok teşekkür ederim mit. :)

Yorum Gönder